مقالات

انواع عقرب و خطرناک ترین آنها در ایران

انواع عقرب و خطرناک ترین آنها

 

 

 

انواع عقرب و خطرناک ترین آنها

عقرب از جمله بندپایانی می باشد که در مناطق دارای آب و هوای گرم زندگی می کند. نیش این موجود در دم آن بوده و زهرآگین می باشد. این گونه از بندپایان معمولا در طول روز در زیر سنگ ها و سوراخ های تاریک زمین پنهان می شوند و شبها را برای شکار مناسب می دانند.

در مورد انواع عقرب ها

عقرب ها می توانند به رنگ های زرد مایل به قهوه ای، قهوه ای، خاکستری و سیاه وجود داشته باشند. آنها غالبا از انواع حشرات همچون سوسک های سیاه و دوزیستانی چون قورباغه ها تغذیه می کنند. پروسه شکار و تغذیه آنها به این صورت است که ابتدا زهر خود را با نیش قرار گرفته در دم خود به شکار تزریق می کنند و سپس با به کارگیری آرواره هایشان شکار را خرد و توسط آنزیم ترشح شده خود آن را به حالت مایع درآورده و مصرف می کنند.

گونه های خطرناک عقرب

شاید برایتان جالب باشد که از 2500 گونه عقرب در 22 خانواده شناسایی شده اند که از بین این 64 گونه در سه خانواده بوتیده (Buthidae) ، اسکورپینده (Scorpionidae) و همی سکورپیوس (Hemiscorpiidae) در کشور ما وجود دارد که گزارش هایی مبنی بر مرگ توسط نیش آنها ثبت شده است. سه گونه از خطرناکترین گونه های عقرب موجود در ایران عبارتنداز :

همی سکورپیوس لپتوروس

این گونه دارای رنگ زرد بوده و اندازه ای کوچک دارد، بیشتر در جنوب غربی ایران دیده می شود و اهالی آن منطقه آن را با نام گادیم می شناسند.

کمپسوبوتوس ماتهیزنی

این گونه رنگ زردی مایل به آجری دارد و بیشتر در استان خوزستان یافت می شود. زهر آن با تخریب گلبول های قرمز خون سبب مرگ انسان و سایر حیوانات نیش زده می شود.

آندرکتونوس کراسیکودا

این گونه ظاهری خشن و رنگ سیاه داشته و جثه آن بزرگتر از دو گونه بالا می باشد و در اغلب نقاط کشور یافت می شود.

آمار عقرب ها در ایران

گزارش های بدست آمده از تحقیقات انجام شده در ایران ، نشان میدهد که 86 درصد عقرب های ایران سهم خانواده بوتیده (Buthidae) ، 9.5 درصد را خانواده همی سکورپیوس (Hemiscorpiidae) و 4.5 درصد را نیز خانواده اسکورپینده (Scorpionidae) تشکیل میدهند .

باور غلط در مورد عقرب

افراد بسیاری بر این باورند که وقتی عقرب ها در محاصره آتش قرار میگیرند خود را نیش زده و دست به خودکشی میزنند . هیچ پایه و اساس علمی درمورد این موضوع که علم آن را تائید کرده باشد به ثبت نرسیده است . حقیقت ماجرا از این قرار است که وقتی عقرب ها توسط آتش محاصره میشوند مثل هر موجود دیگری تقلایی برای زنده ماندن کرده و به اصطلاح به آتش هجوم برده و سعی در نیش زدن محیط اطراف میکند .

عقرب ها توان مقاومت در دمای بالا را ندارند و در این شرایط با رسیدن دما به 40 درجه به دلیل انعقاد همولنف ، از دست دادن سریع آب بدن و انسداد عروق جان خود را از دست میدهند. اما برعکس این موضوع بدن آنها توانایی خوبی در تحمل دمای پایین تا حد صفر درجه را دارد بر همین اساس از محیط های زندگی آنها میتوان کارولینای شمالی و هیمالیا را نام برد .

بقا

یکی دیگر از عوامل کلیدی برای زنده ماندن آنها در مناطق بسیار سخت. هنگامی که غذا کمیاب است ، عقرب دارای توانایی شگفت انگیزی است که متابولیسم خود را به میزان یک سوم میزان معمول برای بندپایان کاهش می دهد. این تکنیک برخی از گونه ها را قادر می سازد از اکسیژن کمی استفاده کنند و به اندازه یک حشره در سال زنده بمانند. با این حال ، حتی با کاهش متابولیسم ، عقرب این توانایی را دارد که در صورت فراهم شدن فرصت سریع شکار شود.

مهارت های بقا چنین مهارت های زنده ماندن به عقرب ها اجازه می دهد در برخی از سخت ترین محیط های کره زمین زندگی کنند. محققان حتی عقرب ها را یک شبه منجمد کرده اند ، اما روز بعد آنها را در معرض نور خورشید قرار داده و آنها را در حال آب شدن و رفتن تماشا کرده اند. اما یک چیز وجود دارد که عقربها بدون آن نمیتوانند زندگی کنند : خاک .

آنها حیوانات را زیر خاک می برند ، بنابراین در مناطقی از یخبندان دائمی یا چمن های سنگین ، جایی که خاک سست در دسترس نیست آنها ممکن است نتوانند زنده بمانند. جهت تهیه کارآمدترین سم عقرب کش می توانید از خدمات ما در مجموعه برند سم استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *