مقالات

پاییز فصل آفات

آفات پاییز

لازم است که از گیاهان نه تنها در فصل گرم بلکه از آفات در پاییز نیز مراقبت کنید. آنچه که تضمین کننده بقا و عملکرد گیاه در فصل گرما است، مراقبت از گیاهان در فصل پاییز است. با فرارسیدن پاییز و شروع سرما،گیاه دوره جدیدی از زندگی خود را تجربه خواهد کرد. پاییز و زمستان به شدت باید گیاه و محیط زندگی آنرا تحت کنترل داشته باشید تا ازسرما جان سالم به دربرده و در بهار رشد مجدد خود را با قدرت شروع نماید.

به جرات می توان گفت مراقبت از گیاهان در فصل پاییز از تمامی فصول حساس تر است.این مدت ، حشرات به دنبال پناهگاه برای ماه های زمستان هستند و اغلب در درختان و بوته ها پنهان می شوند. این امر به این واقعیت منجر می شود که در بهار پس از بیدار شدن ، بلافاصله گیاهان مورد حمله حشرات قرار می گیرند که بسیاری از آنها نیز دارای بیماری هستند.

آفات در فصل پاییز
آفات در فصل پاییز

همانگونه که گفته شد در پاییز گیاه خود را برای خواب زمستانه آماده می کند. عمده گیاه در فصل سرما دچار کمون شده و بعد با فرارسیدن فصل گرما، رشد مجدد خود را از سر می گیرد. در این مدت شما باید اقداماتی انجام دهید که نه تنها سرما تاثیر سوئی بر گیاهان نگذاشته بلکه رکود گیاه، زمینه را برای حمله عوامل خارجی فراهم نکند. مراقبت از گیاهان در فصل پاییز تضمین کننده سلامت گیاه در زمستان و عملکرد آن در تابستان خواهد بود. توصیه می کنیم این مقاله را به دقت مطالعه کنید.

مهم‌ترین موجودات مزاحم

انواع مختلفی از حشرات و موجودات مزاحم هستند که با سرمای پاییزی به منازل پناه می‌آورند. انواع حشرات ممکن است در مناطق مختلف متفاوت باشد. اما برخی موجودات مشترک هستند:

مورچه

مورچه‌ها در همه طول سال ممکن است در خانه مشاهده شوند. آن‌ها در پاییز بیشتر فعال می‌شوند. بدن آن‌ها به‌طور طبیعی می‌داند زمستان زمان استراحت است، به همین دلیل در فصل پاییز از هیچ نوع غذایی چشم‌پوشی نمی‌کنند.

عنکبوت

عنکبوت‌ها برای بسیاری از دیگر موجودات مزاحم دشمن هستند. از دیدن آن‌ها نترسید. البته قابل‌ تحمل هم نیست که انبار و وسایل خانه پر از تار عنکبوت باشد یا گوشه اتاق یا پارکینگ تار عنکبوت دیده شود. اگر در خانه شما تار عنکبوت مشاهده شد، با گردگیر یا جاروبرقی آنجا را نظافت کنید تا عنکبوت‌ها کمتر شوند.

پیشنهاد می کنیم مقاله ساس و راه های پیشگیری از گزش و درمان فوری را نیز مطالعه فرمائید.

حشرات پاییزی

اگر منزل شما در محلی قرار دارد که آفتاب زیادی به خود می‌گیرد، حتما این دسته از موجودات را در منزل خود دیده‌اید!

گرمای خانه شما باعث می شود که آنها به سمت منزلتان جذب شوند و تلاش کنند راهی برای نفوذ به خانه شما پیدا کنند. این گروه از حشرات مانند کفشدوزک‌، زنبورهای زرد و حشرات بدبو هستند. اکثر آنها ضرر خاصی برای محیط منزل ما ندارند و فقط موجودات مزاحم و چندش‌آور هستند. این موجودات برای افرادی دارای حساسیت فصلی یا حساسیت‌های خاص به حشرات خطرناک‌ هستند.

به خصوص موجوداتی که بوی بدی تولید می‌کنند حساسیت را بیشتر تحریک می‌کنند. اما یکی از گونه‌های حشرات که به صد پا نیز مشهور است، برای محیط زندگی انسان بسیار خطرناک است. برخلاف هزارپا و دیگر حشرات اکثرا بی‌آزار، این موجود کوچک، سمی بسیار قوی دارد. این حشره گوشت‌خوار است و به دنبال محل تجمع دیگر حشرات علاقه ویژه دارد. در صورت مشاهده این حشره بدانید پیشگیری از ورود حشرات و آفات در فصل پاییز درست انجام‌ نشده و شما سم پاشی مناسبی را انجام نداده اید.

زنبورهای زرد

این پرندگان نیش‌دار زرد رنگ در پاییز بسیار تهاجمی‌تر رفتار می‌کنند. در حالی‌ که شما سعی می‌کنید از هوای گرم پاییزی لذت می‌برید آن‌ها مایع شیرین یا غذای قابل برداشتن را مورد حمله قرار می‌دهند. این موجودات در این موقع از سال همه تلاش خودش را می‌کند که غذای زنبور ملکه را برای طول زمستان فراهم کنند.

راه‌های پیشگیری از ورود آفات در پاییز

هوا سردتر شده و برگ‌های درختان به‌سرعت شروع به تغییر رنگ به زرد و قرمز و قهوه‌ای می‌کنند. این یعنی پاییز در حال پیشروی و آماده کردن مسیرش برای ورود زمستان است. در این موقع از سال بایستی چند مورد را با دقت فراوان پیش برد، چرا که همه حشرات به دنبال یافتن محیطی گرم برای ادامه حیات و تولیدمثل هستند که بتوانند از سرمای زمستان در امان بمانند. اگر این روش‌ها برای پیشگیری از ورود حشرات و آفات در فصل پاییز کافی نبود، باید با یک متخصص مشورت داشته باشید.

  • حیاط و پارکینگ را نظافت کنید

در فصل پاییز، دقت بیشتری در نظافت حیاط یا باغچه و پارکینگ داشته باشید. هرکدام از این محیط‌ها نیازمند توجه ویژه است. برخی حشرات برگ‌های خشک‌شده کف باغچه یا گوشه نمناک پارکینگ را برای تولیدمثل مناسب می‌دانند. مواد اضافی را در مکان‌های ذکر شده تخلیه کنید که از ماندگاری رطوبت در این نقاط جلوگیری شود.

اگر منزل شما درخت یا بوته گل دارد حتما آن را هرس کرده و شاخه‌های اضافه آن را از منزل خارج کنید. چوب‌های بریده‌ شده را هم حتما از محیط منزل دور کنید. این کار باعث می‌شود حشرات مکان کمتری برای مخفی شدن و لانه‌سازی داشته باشند.

  • جهت پیشگیری از ورود حشرات در پاییز، زیرزمین، انبار و پشت‌بام را بازدید کنید
  • مواد غذایی را در ظروف دربسته نگه‌داری کنید

مواد غذایی، برنج، آرد، مکمل‌های غذایی و ادویه را در ظروف دربسته نگهداری کنید. برای مواد غذایی که حساسیت بیشتری دارند از ظروف شفاف شیشه‌ای استفاده کنید که بتوانید داخل آن را در کوتاه‌ترین زمان بررسی کنید.

  • شوفاژ و لوله‌های آب گرم و سرد را کنترل کنید

اگر لوله‌های شوفاژ شما مشکل داشته باشد، در زمستان باعث دردسر فراوان خواهد بود. حتما همه مسیر لوله‌ها را بررسی کنید. هر نشتی در لوله‌ها باعث قارچ، جذب حشرات و…خواهدبود.

  • سقف را بررسی کنید

اگر در مناطق پر بارش زندگی می‌کنید، حتما شیروانی منزل را پیش از شروع بارش‌ها بازدید و ترمیم کنید. در صورتی‌ که سقف شیروانی ندارید، باز هم سقف را بازدید کنید. اگر بارش فصلی به‌خوبی از منزل شما خارج نشود، رطوبت باقی‌مانده باعث ایجاد مزاحمت در زمستان خواهد بود.

  • درزها و منافذ را بپوشانید

جداره پنجره، کنار درب، کنار شیشه و دیگر منافذ تردد هوا را بپوشانید. این کار هم باعث می‌شود گردوغبار و صدای کمتری وارد منزل شود. هم در هزینه‌های مصرف انرژی خانواده شما صرفه‌جویی خواهد داشت و هم باعث جلوگیری از تردد حشرات خواهد بود.

  • برای پیشگیری از ورود حشرات در پاییز دریچه کولر را ببندید

حتما آب موجود در داخل کولر را در ابتدای پاییز تخلیه کنید. آب راکد ممکن است قارچ بگیرد و این محیط برای برخی حشرات جذاب است.

  • دودکش بخاری را ایمن کنید

هوای گرم داخل دودکش باعث جذب پرندگان می‌شود. لانه پرنده به خاطر قطعات چوب و پر و باقی‌مانده‌های غذایی محیط جذابی برای حشرات و دیگر جانداران است. نیازی به توضیح نیست که بسته شدن مسیر لوله‌ها باعث چه مشکلاتی در زمان روشن شدن بخاری‌ها خواهد بود. نه‌ فقط برای پیشگیری از ورود حشرات و آفات در فصل پاییز؛ بلکه برای حفظ جان و سلامتی خود و خانواده، حتما در ابتدای پاییز این مسیر را بررسی کنید.

  • توری‌های خراب‌ پنجره را ترمیم کنید

توری‌ پنجره محافظ خوبی برای پیشگیری از ورود حشرات و آفات در فصل پاییز است اما به شرطی که سالم باشد.

  • لباس‌هایی که کمتر استفاده می‌کنید را بررسی کنید

لباس‌هایی که در کمد یا چمدان قرار داده‌اید تا در هوای مناسب استفاده کنید می‌تواند محیط مناسبی برای برخی حشرات باشد. حتما این لباس‌ها را به‌ صورت دوره‌ای بررسی کنید.

  • پس از مسافرت، تخت و تجهیزات خواب را بررسی کنید

اگر طولانی‌ مدت در منزل نیستید پس از مراجعه به منزل در کنار دیگر موارد مطرح‌ شده حتما تخت خواب را بررسی کنید.

  • سمپاشی کامل محیط را فراموش نکنید

نتیجه گیری

مهم‌ترین عامل در پیشگیری از ورود حشرات و آفات در فصل پاییز خود شما هستید که چقدر برای جلوگیری از مشکل وقت بگذارید و چقدر با دقت نسبت به رفع مشکلات منزل اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *